Регистрация

Яхнията с червен ориз на баба, но не съвсем

Яхнията с червен ориз на баба, но не съвсем
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 17128

Оризова яхния с домати и чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Добавете сушени домати към тази традиционна яхния с ориз и домати и ще се изненадате много приятно от чудесния ефект.

Необходими продукти:

  • 1 чаша нарязани домати, консерва, неотцедени
  • 1 чаша бял ориз
  • 1 средно голяма глава лук
  • 2 чушки, за предпочитане червени, но и зелени може
  • 5-6 сушени домата в зехтин, нарязани едро
  • 2 ч гореща вода или бульон
  • 2-3 с.л. зехтин или олио, за запържване
  • 3-4 ч.л. червен пипер
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 ч.л. ронена чубрица

Начин на приготвяне:

Задушаваме едро нарязания лук в мазнината за около 5-6 мин. Когато започне да става прозрачен, добавяме чушката и оставяме да се задуши за около 2-3 минути. Наливаме смесените с червения пипер обелени и нарязани домати и варим на умерен огънза около 10 минути. След като чушките поомекнат, добавяме ориза и наливаме 2 чаши гореща вода или бульон. Подправяме със сол и пипер на вкус и добавяме натрошената чубрица. Намаляваме огъня до слаб и варим до омекване на ориза, като разбъркваме от време на време. Ако е необходимо, доливаме още гореща вода, за да не залепва. През последните няколко минути добавяме сушените домати. Сваляме от котлона и оставяме да престои покрито с капак преди поднасяне.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта