Японско къри с нахут и картофи
Традиционно японско ястие с месо по ваш вкус.
Необходими продукти:
- лук, нарязан на кубчета
- морков, на кубчета
- нахут от консерва
- картоф, на кубчета
- 1 супена лъжица пресован чесън
- 400 г месо по избор (пиле, телешко, морски дарове, свинско и т.н.)
- сол и пипер
- олио
- 2 чаши вода
За запръжката:
- 2 супени лъжици масло
- 1 глава лук на тънки шайби
- 1 супена лъжица настърган джинджифил
- 1 супена лъжица настърган чесън
- 2 супени лъжици брашно
- 1 супена лъжица къри на прах
- 2 1/2 чаши бульон, пилешки или телешки
- 1/2 чаена лъжичка гарам масала
Начин на приготвяне:
1. Загрейте олио в тиган.
2. Добавете месото и зеленчуците. Овкусете със сол и пипер ако желаете.
3. Приготвяйте на тиган докато месото вече не е розово, а лукът стане леко прозрачен.
4. Пренесете продуктите в тенджера и добавете вода. Варете няколко минути, след което намалете огъня. Оставете да къкри докато месото е готово по ваш вкус.
5. След това добавете запръжката с къри. Разбъркайте добре и оставете да се сгъсти.
6. Сервирайте с ориз или нудълс!
За запръжката:
1. В друг тиган сложете една супена лъжица масло. Добавете лука и задушете на слаб огън докато леко покафевее. Сложете и чесъна и джинджифила и продължете да задушавате.
2. В тенджера загрейте друга лъжица масло и добавете брашно. Бъркайте на слаб огън.
3. В тенджерата прибавете кърито, а след това малко по малко бульона. Бъркайте непрекъснато.
4. Сложете лука с маслото при запръжката. Оставете малко да покъкри, и чак накрая добавете гарам масала.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ