Регистрация

Японско къри с нахут и картофи

Японско къри с нахут и картофи
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4935

Традиционно японско ястие с месо по ваш вкус.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • лук, нарязан на кубчета
  • морков, на кубчета
  • нахут от консерва
  • картоф, на кубчета
  • 1 супена лъжица пресован чесън
  • 400 г месо по избор (пиле, телешко, морски дарове, свинско и т.н.)
  • сол и пипер
  • олио
  • 2 чаши вода

За запръжката:

  • 2 супени лъжици масло
  • 1 глава лук на тънки шайби
  • 1 супена лъжица настърган джинджифил
  • 1 супена лъжица настърган чесън
  • 2 супени лъжици брашно
  • 1 супена лъжица къри на прах
  • 2 1/2 чаши бульон, пилешки или телешки
  • 1/2 чаена лъжичка гарам масала

Начин на приготвяне:

1. Загрейте олио в тиган.

2. Добавете месото и зеленчуците. Овкусете със сол и пипер ако желаете.

3. Приготвяйте на тиган докато месото вече не е розово, а лукът стане леко прозрачен.  

4. Пренесете продуктите в тенджера и добавете вода. Варете няколко минути, след което намалете огъня. Оставете да къкри докато месото е готово по ваш вкус.

5. След това добавете запръжката с къри. Разбъркайте добре и оставете да се сгъсти.

6. Сервирайте с ориз или нудълс!

За запръжката:

1. В друг тиган сложете една супена лъжица масло. Добавете лука и задушете на слаб огън докато леко покафевее. Сложете и чесъна и джинджифила и продължете да задушавате.

2. В тенджера загрейте друга лъжица масло и добавете брашно. Бъркайте на слаб огън.

3. В тенджерата прибавете кърито, а след това малко по малко бульона. Бъркайте непрекъснато.

4. Сложете лука с маслото при запръжката. Оставете малко да покъкри, и чак накрая добавете гарам масала.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта