Регистрация

Японско-индийско къри с пилешки бутчета

Японско-индийско къри с пилешки бутчета
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 4456

Сладко-кисело къри с пилешко и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •   750 г пилешки бутчета, нарязани на хапки
  •   100 г масло
  •   1 ч.л. кимион
  •   1 скилидка чесън, ситно нарязана
  •   1 ч.л. джинджифил
  •   3 средно големи глави лук, ситно нарязани
  •   1 настърган морков
  •   1 картоф, нарязан на хапки
  •   5 с.л. къри
  •   200 мл кисело мляко
  •   500 мл пилешки бульон
  •   1 дафинов лист
  •   малко сол
  •   1 ч.л. гарам масала
  •   мед и настъргана ябълка (по желание)
  •   сварен ориз

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото в голям съд и запържете семената кимион на слаб огън.

2. Добавете нарязаните ситно чесън и джинджифил, разбъркайте добре докато усетите аромата им.

3. Прибавете ситно нарязания лук на средно силен огън, бъркайте постоянно докато лукът омекне и стане прозрачен, след това намалете котлона на слаба степен и продължете да бъркате постоянно докато лукът добие златист оттенък. Това може да отнеме 20-30 минути и е най-съществената част, внимавайте да не прегорите лука или чесъна!

4. Прибавете настърганите моркови и бъркайте на котлона още 3-4 минути.

5. Прибавете пилешкото месо и разбъркайте докато повърхността на хапките побелее.

6. Прибавете кърито на прах и разбъркайте.

7. Добавете киселото мляко.

8. Прибавете пилешкия бульон и оставете ястието да поври на средно силен котлон за около 20 минути.

9. Междувременно запържете нарязания на хапки картоф в отделен тиган.

10. Прибавете дафиновия лист в тенджерата с кърито и оставете да поври още 10-15 минути.

11. Прибавете картофите.

12. Добавете гарам масалата и малко сол.

13. Опитайте на вкус и ако е прекалено пикантно, добавете малко мед и половин настъргана ябълка.

14. Накрая изключете котлона, похлупете тенджерата и я оставете така за половин час.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта