Регистрация

Японски дъмплинги

Японски дъмплинги
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 6513

Японски десерт със сладко оризово брашно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 Необходими продукти:

  • 1 ч. ч. сладко оризово брашно (можете да го немарите във всеки японски хранителен магазин)
  • 1/3 ч. ч. вода
  • 2 с. л. соев сос
  • 1 с. л. мирин
  • 1 с. л. захар
  • кипяща вода

Начин на приготвяне:

На дъмплингите:


1. Смесете 1 чаша оризово брашно и 1/3 чаша вода. Консистенцията трябва да е твърда и леко ронлива.

2. Направете топки с големина 2,5 см.

3. Сварете дъмплингите в кипяща вода (по няколко на един път).

4. Когато са почти готови, ще изплуват на повърхността.

5. Оставете да врят още 3 мин.

На соса:


1. В малка тенджера смесете и загрейте соевия сос, мирина и захарта, докато се получи гъст сос.

 

Източник: opensourcefood.com

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта