Регистрация

Яйчено мезе с каперси, краставички и горчица

Яйчено мезе с каперси, краставички и горчица
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 573

Яйчена салата или варени яйца в горчичен сос с кисели краставички, каперси и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 яйца + вода за варенето им
  • връзка свеж магданоз - само листата
  • 5 кисели краставички
  • 3 с.л. каперси
  • 2 с.л. дижонска или медена горчица
  • 2 с.л. бял или ябълков оцет
  • 6 с.л. зехтин екстра върджин
  • сол на вкус (краставичките и каперсите са солени, така че може и да не е необходима тази добавка)
  • черен пипер на вкус/по желание

Начин на приготвяне:

1. Сварете яйцата във водата докато станат напълно твърди - 8 минути след кипването на водата.

2. През това време можете да си нарежете киселите краставички на надлъжни четвъртини и после на напречни кубчета. Изсипете ги в купа.

3. Добавете отцедените от маринатата каперси. Наситнете магданоза и също го прибавете.

4. Сварените яйца полейте със студена вода и оставете да се охладят, за да не парят на пръстите ви.

5. В по-малка купа направете дресинга като разбъркате с тел или вилица горчицата с оцета, зехтина, сол и пипер на вкус.

6. Обелете яйцата и ги нарежете на кубчета. Добавете при останалите продукти и залейте с дресинга. Разбъркайте хубаво и поднесете или приберете в хладилник.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта