Регистрация

Яйца по шотландски, обвити в кайма

Яйца по шотландски, обвити в кайма
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4569

Пържени кюфтета със сърцевина от цяло сварено яйце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 сварени яйца
  • 1 сурово яйце
  • 400 г телешка кайма
  • половин връзка презен магданоз
  • 1 малка глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • галета
  • сол и черен пипер на вкус
  • мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на много ситно лука, магданоза и чесъна. Смесете ги в купа заедно с каймата и галетата. Добавете и суровото яйце заедно със сол и пипер на вкус. Омесете хубаво.

2. Обелете варените яйца. Вземете едно от тях и го обгърнете с кайма така, че да се образува кюфте, чиято вътрешност да е цяло варено яйце, а обвивката да бъде не много тънък пласт мляно телешко. 

3. Загрейте мазнината в тиган. Пържете четирите кюфтенца от всички страни до получаването на златиста коричка. Накрая намалете огъня, захлупете под капак за няколко минути, извадете и отцедете върху домакинска хартия.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта