Регистрация

Ягодов пай с орехи

Ягодов пай с орехи
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2357

Плодов сладкиш с яйчено тесто и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. брашно
  • 2,5 ч.ч. захар
  • 5 яйца
  • 1 ч.л. сода
  • 1,5 ч.ч. ягоди (или други плодове по избор - касис, малини, череши без костилка, боровинки)
  • 0,5 ч.ч. орехи - почистени

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата със захарта и в сместа добавете брашното и содата. Замесете тесто. 

2. Измийте ягодите и ги почистете от дръжките. Нарежете ги на парчета по желание.

3. Намазнете тава за печене и разтелете на дъното половината тесто. След това наредете отгоре плодовете и ядките и го захлупете с другата половина от блата.

4. Печете в средата на предватително загрята фурна на 200 градуса без вентилатор за 35-40 минути.

* Кейкът става перфектен и с други плодове като касис, боровинки, малини, череши без костилки. Опитайте го в предпочитания от вас вариант. 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта