Регистрация

Ягодов кръмбъл с ядки



Ягодов кръмбъл с ядки
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1502

Запечени ягоди под коричка от маслени трохи с бадеми.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 21.06.2018

Лесен ягодов сладкиш правят Лора и Стоян, като дават идея как да си направим бърз десерт с ягоди, покрити с пласт маслени трохи, ухаещ на ванилия и ликьор и закачливо хрупкащ на бадеми.

Първо почистваме и разполовяваме ягодите. Следва да ги поръсиме със захар и да ги залеем с бадемов ликьор Амарето. После ги разпределяме в индивидуални формички или тава. Към брашното прибавяме захар, лимонова кора и студено масло. Претриваме на трохи и обогатяваме с филирани бадеми. Поръсваме трохите върху ягодите и печем на 180 градуса за 12-15 минути.

На финала трябва да изчакаме леко да се охлади - кръмбълът е вкусен както топъл, така и студен. По желание можете да го поднесете с бита сметана със захар и ванилия.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта