Регистрация

Печени ябълки върху маслени трохи



Печени ябълки върху маслени трохи
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 2018

Ябълки на фурна със сладолед и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 23.01.2018

Вкусен ябълков сладкиш, който се казва ябълки Хаселбак готвят Лора и Стоян. Десертът представлява печени ябълки в масло и сайдер с канела, карамфил и кафява захар, които се поднасят върху печени маслени трохи с орехи и джинджифил, а върху плодовете полягва замразена сметана с мед и дъх на ванилия. Десертът е изискан и изключително апетитен.

Започваме като разбиваме сметаната с меда и ваниловата захар. След това я разпределяме върху хартиено фолио и прибираме във фризера, за да се превърне в пласт сметанов сладолед. После се захващаме с ябълките като ги разполовяваме и нарязваме на ветрило. Поставяме ги в тава с кората нагоре и заливаме с ябълков сайдер. В касерола разтапяме масло и го смесваме с кафява захар, карамфил и канела. С получения сос заливаме ябълките и ги пускаме да се пекат 20 минути, покрити с фолио и още толкова - отгърнати.

Трохите правим като в чопър смиламе орехи с брашно, джинджифил и захар. След това претриваме на трохи с масло и запичаме на фурна. Десертът се поднася като се офомя гнездо от трохи, в него се слага печена ябълка, а в нейните прорези се заклещва парче от замразената сметана.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта