Регистрация

Ябълков сладкиш с грис и много масло

Ябълков сладкиш с грис и много масло
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 944

Подобие на маслен щрудел на пластове без месене и бъркане. Сухите съставки просто се поръсват на редове между ябълките и маслото.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 220 г захар
  • 190 г царевичен грис (или друг грис по избор)
  • 140 г бяло брашно
  • 700 г ябълки
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 150 г масло
  • 2 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Смесете в купа захарта, бялото брашно и гриста. Разбъркайте,

2. Ябълките обелете, почистете и рендосайте на едро ренде. Готовите стърготини разбъркайте с лимоновия сок.

3. Застелете тава с размери 20 х 20 с хартия за печене така, че хартията да полепне по дъното. Ако е необходимо, намажете с малко олио между хартията и тавата.

4. Рендосайте половината от маслото и разпределете сравнително равномерно по дъното. Използвайте добре изстудено масло, може и леко замразено.

5. Отгоре поръсете с 1/3 от сместа със сухи съставки. Върху тях празпределете половината ябълки.

6. Следва да поръсите отново с 1/3 от сухите продукти, върху тях да разпределите останалите ябълки, а върху тях - останалите сухи съставки. На финала рендосайте отгоре и останалото масло.

7. Пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.

8. След изваждане охладете, извадете от тавата, отлепете хартията и поставете пая в поднос. Поръсете през цедка с пудра захарта и можете да сервирате.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта