Регистрация

Ябълков пай с ядки и сметана

Ябълков пай с ядки и сметана
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3026

Сладък пирог с ябълкова плънка, сметанов сос и хрупкав блат.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 100 грама масло или маргарин
  • 150 грама захар
  • 2 яйца
  • 2 ч.л. бакпулвер (или 1 ч.л. гасена сода)
  • 300-350 грама брашно

За крема:

  • 2 яйца
  • 100 грама захар
  • 200 мл заквасена сметана
  • 2 с.л. брашно

Още:

  • 600 грама ябълки
  • 100 грама ядки по избор

Начин на приготвяне:

1. Смесете маслото и захарта.

2. Добавете яйцата и разбийте хубаво.

3. Изсипете в сместа брашното и бакпулвера и замесете тесто.

4. Вземете висока формичка за печене на сладкиши, намазнете дъното и стените й, постелете с хартия за печене по желание и разпределете тестото така, че да се получи формичка, която продължава и по стените. Така ще е по-удобно да поеме плънката.

5. Почистете ябълките, извадете семената и нарежете на тънки филийки. Подредете ги върху тестото.

6. Разбийте сметаната с яйцата за крема, захарта и 2 с.л. брашно и изсипете отгоре. В началото ще е малко течна, но при печенето ще се сгъсти.

7. Поръсете с ядки и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45-50 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта