Регистрация

Ябълков пай с карамел на тиган

Ябълков пай с карамел на тиган
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 490

Ябълков сладкиш на тиган с дъх на ванилия и карамелен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 сладка сочна червена ябълка
  • 30 г масло
  • 1 с.л. с връх захар
  • 1 яйце + 50 г захар
  • 100 мл мляко
  • 2 с.л. олио
  • ванилия - екстракт, есенция, захар (каквото имате)
  • 160 г брашно
  • 1,5 ч.л. бакпулвер (около 9 грама)

Начин на приготвяне:

1. Измийте добре ябълката и както си е с кората нарежете напречно на 6-7 кръгли парчета през ширината.

2. С капачка от пластмасова бира или със задната страна на метален пош извадете сърцевината от всяко кръгче ябълка.

3. В тиган с незалепващо покритие и диаметър 26-28 см. сложете 20 г от маслото и 1 с.л. захар. Пуснете на умерен огън и бъркайте докато се превърне в карамел. След това наредете в карамела кръгчетата ябълки и махнете от котлона.

4. В купа чукнете яйцето, добавете 50 г захар и разбийте на крем. Сипете млякото, разбийте отново, после и олиото и ванилията и пак разбийте.

5. Пресейте брашното и бакпулвера върху яйчената смес и разбийте финално. Получава се гъсто кексово тесто. Изсипете го върху ябълките и заравнете.

6. Върнете на котлона, пуснете на една идея под средната степен и изчакайте 2-3 минути, за да се загрее. След това сложете капак и оставете да се готви 15 минути.

7. С помощта на чиния обърнете сладкиша. Сложете още 10 г масло на дъното на тигана и щом се разтопи, върнете пая с ябълките нагоре. Сложете капак и гответе още 10-12 минути.

8. Извадете в чиния, изчакайте 5-6 минути да се охлади и поднесете - по желание със заквасена сметана и захар, топка сладолед, плодово сладко, чаша кафе или чай. Насладете се максимално на бърз и вкусен домашен ябълков сладкиш с карамел, масло и ванилия.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта