Регистрация

Ябълков пай с ванилия и сметана

Ябълков пай с ванилия и сметана
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1714

Сладкиш със сметана, ябълки и маслено тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 150 г масло
  • 210 г брашно
  • 60 мл течна сметана
  • 1 и 1/2 ч.л. бакпулвер

За крема:

  • 200 мл сметана
  • 200 г захар
  • 1 яйце
  • ванилова захар или есенция
  • 2 с.л. брашно
  • 4-6 ябълки

Начин на приготвяне:

1. Пресейте в купа или тава брашното с бакпулвера. Маслото разтопете на водна баня и охладете леко. Изсипете маслото и сметаната при брашното и замесете маслено тесто. Приберете в хладилник, за да се стегне за 30-тина минути.

2. Стегнатото тесто разточете на кора и с нея покрийте дъното и стените на кръгла тавичка.

3. Ябълките обелете и нарежете на кубчета или тънки полумесеци. Подредете върху тестото.

4. В купа разбийте леко сметаната, добавете яйцето, захарта и брашното, овкусете с ванилия и превърнете в пухкава смес. С нея залейте сладкиша.

5. Пъхнете във фурната на 180 градуса за 50 минути.

6. След изваждане можете да поръсите с пудра захар или да поднесете с топка сладолед.

Източник: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта