Ябълкови кнедли с масло
Ябълков сладкиш, обвит в хрупкави тестени кори.
Необходими продукти:
- 1 средно голяма ябълка
- 3 с. л. масло
- 10-12 листа кори за баница
- 2 с. л. захар
- 1 ч. л. канела
- ½ ч. л. индийско орехче
- ¼ ч. л. карамфил на прах
- щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Нагрейте фурната на 180 С.
2. Обелете и изчистете ябълката от семките.
3. Смесете захарта и подправките в чинийка.
4. Разтопете маслото. Междувременно, извадете корите за баница и ги разстелете върху почистения плот. Покрийте ги с найлоново фолио или влажна кърпа, за да не изсъхват. С четка за намазване леко покрийте всеки лист с масло и го сложете в тавичката, в която ще печете кнедлите.
5. Намажете ябълката с масло и я сложете в центъра на корите. Наръсете я със захарната смес (на вкус). Загънете краищата на корите върху ябълката и намажете отвън с масло. Поръсете със захар.
6. Печете 25-35 минути на 180 С или докато ябълката омекне.
7. Яжте кнедлите докато са топли, като отгоре можете да ги наръсите леко с мед или карамелов сироп.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ