Регистрация

Шотландски пай с бекон и картофи

Шотландски пай с бекон и картофи
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 946

Солен пай от картофи с бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г бекон на ленти
  • 500 г картофи
  • сол и черен пипер
  • 200 г кашкавал или друго твърдо жълто сирене по желание

Начин на приготвяне:

1. Вземете кръгла формичка за пайове с диаметър около 20 см. Наредете лентите бекон от центъра към краищата на тавичката като оставите около 1/4-1/3 от всяка лента да виси извън борда на тавата.

2. Рендосайте кашкавала.

3. Картофите обелете, измийте и нарежете на тънки шайби като за чипс. Ако имате ренде за шайби, използвайте го сега.

4. Наредедете 1 пласт картофени шайби в оформилата се кошничка от бекона като застъпвате наполовина шайбите.

5. Поръсете с малко сол и пипер, с малко рендосано жълто сирене, подерете втори ред картофи, пак сол и пипер, пак сирене, пак картофи... и така докато завършите със сирене.

6. Покрийте пая с висящата част от лентите бекон. След това покрийте тавата с алуминиево фолио и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути.

7. Разгърнете фолиото и печете още 25 минути.

8. Охладете пая, обърнете в чиния, така че дъното с бекона да стане горна страна на ястието и поднесете - много е красиво и вкусно. Нарежете на триъгълни парчета.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта