Регистрация

Шотландска агнешка супа с ечемик



Шотландска агнешка супа с ечемик
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 455

Супа от агнешки кокали със зеленчуци по шотландски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Благоуханна агнешка супа по шотландски се готви в Бързо, лесно вкусно, където водещият Ути Бъчваров започва с направата на идеален агнешки бульон. Кокали, но с мръвчици по тях, се слагат в тенджера, заливат се с вода и се прибавя праз лук, стебла пресен магданоз и малко корен целина. После идилията остава да къкри до пълно разваряване на месото.

А през това време готвенето продължава с пълна сила. Зелето се наситнява и се залива с вряла вода. Увива се във фолио и се оставя да се задуши така, че на финала да е хем меко, хем деликатно да хрупка. Отделно се наситняват лук, моркови, праз лук, целина и сини сливи. Сгорещява се олио в дълбок тиган или тенджера и наситнените продукти се пържат в него. Когато са готови, се заливат с прецедения бульон от варенето и към тях се добавят задушеното зеле и мръвките.

Следват последните щрихи в рецептата - ечемик, грах и подправки на вкус. После се сервира и се хапва. Различно, но и някак си народно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта