Регистрация

Шоколадов сладкиш със сърцевина от извара

Шоколадов сладкиш със сърцевина от извара
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1438

Шоколадово суфле с крем от извара и кокос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За сърцевината:

  • 250 г извара
  • 2 жълтъка
  • 50 г захар
  • 2 с.л. с връх галета
  • 50 г кокосови стърготини

За шоколадовата обвивка:

  • 4 яйца
  • 60 г захар
  • 50 г шоколад
  • 2 с.л. с връх брашно
  • 2 с.л. с връх галета
  • 3 с.л. какао
  • 2 пакета ванилова захар
  • 1 щипка бакпулвер
  • разтопен шоколад за заливка по желание

Начин на приготвяне:

1. Изсипете в купа изварата, добавете жълтъците и захарта и разбийте с миксер. Добавете кокосовите стърготини и галетата и разбъркайте на ръка до хомогенизиране.

2. Шоколада разтопете.

3. Разделете белтъците от жълтъците на яйцата. Разбийте жълтъците с 30 г захар на крем. Добавете какаото, брашното, бакпулвера шоколада, ваниловата захар и галетата. Разбийте отново.

4. Разбийте белтъците на пяна с 30 г захар. Прехвърлете ги при жълтъчната смес и разбъркайте на ръка.

5. В намаслена тава на дъното изсипете 1/4 от шоколадовата смес. Оформете с ръце топчета от изварата и подредете отгоре. Залейте с останалата шоколадова смес.

6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-тина минути.

7. По желание след изваждане и охлаждане залейте с 50 г разтопен шоколад, смесен с 10 г масло.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта