Регистрация

Шоколадово суфле

Шоколадово суфле
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4439

Внушителен десерт, с който да изненадате вкусно гостите си.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/3 ч.ч. захар, плюс допълнително за поръсване
  • 150 г тъмен шоколад, нарязан
  • 3 големи жълтъка на стайна температура
  • 6 големи белтъка

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 190°С. Намаслете хубаво съд за суфле и го поръсете със захар, като изтръскате излишната.

2. Разтопете шоколада в метална купа на водна баня (над тенджерка с много леко къкреща вода), като разбърквате почти непрестанно до гладкост. Свалете купата и прибавете жълтъците (кремът ще се повтвърди).

3. Разбийте белтъците с щипка сол в голяма купа с помощта на електрически миксер на средна скорост, докато се оформят меки връхчета. Прибавете 1/3 ч.ч. захар, малко по малко, като не спирате да разбивате на средна скорост, след което увеличите до максимална, докато белтъците станат на твърд сняг. Прибавете около 1 ч.ч. белтъци в шоколадовата смес и разбъркайте, след което сложете и останалите, като бъркате внимателно до хомогенност.

4. Изсипете в приготвения съд и прокарайте пръст по ръба му за да може суфлето да се надигне равномерно.

5. Печете по средата на фурната, докато се оформи лека коричка отгоре, но отвътре е все още меко - 25.

6. Поднесете веднага.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта