Регистрация

Шоколадов кекс с малини и крема сирене



Шоколадов кекс с малини и крема сирене
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1698

Празничен кекс с крем сирене и шоколадов ганаш.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Шоколад с малини е романтична класика за небцето, а тези два продукта могат да се съчетаят в лесен домашен сладкиш. Когато влезе и сърцевина от крема сирене, всичко се събира в обща идилия. А как се готви - показва Ути Бъчваров.

Първо в купа се смесват сухите съставки - брашно, сода, бакпулвер, захар и какао. В друг съд се прави мътеница от равни количества прясно и кисело мляко, добавя се кафе за аромат и две яйца. Разбърква се до хомогенност и се обединява със сухите съставки. Следва на тънка струя да се налее почти вряла вода при непрестанно бъркане. После се вкарва и нарязан шоколад или шоколадови капки. В трети съд пък се разбива крема сиренето с пудра захар и ванилия.

В намаслена формичка за кексове се изсипва половината от кексовата смес, след това се разпределя крема сиренето и се подреждат малини и отгоре се залива с останалото тесто. Пече се на 180 градуса за 45-50 минути. А преди сервиране може да се залее натрошен шоколад с кипната млечна сметана и така да се получи уникален сос за украса, който в кулинарията се нарича ганаш. Няколко малини или листенце мента за украса, защо не и топка сладолед - и домашният романтичен десерт е готов.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта