Шоколадов кейк с портокалово желе
Вкусен желиран десерт с масло и какао.
Необходими продукти:
За шоколадовото тесто:
- 4 жълтъка
 - 140 г пудра захар
 - 140 г масло
 - ½ с.л. фина сол
 - 200 г брашно
 - 30 г неподсладено какао
 - 15 г бакпулвер
 - 1 ч.л. есенция от ванилия
 
За портокаловото желе:
- 1 ч.ч. сладко кондензирано мляко
 - 1 жълтък
 - ½ ч.ч. портокалов сок
 - 1 с.л. масло
 - 3 г желатин
 
Начин на приготвяне:
1. Разбийте жълтъците със захарта и ванилията до побеляване и прибавете маслото и солта. Пресейте брашното с какаото и бакпулвера и смесете, без да бъркате много. Оставете в хладилника за поне 3 ч. и разточете на слой с дебелина 0,5 см. Сложете в купички за печене или друг подходящ съд с диаметър 5 см и печете на 180ºС за 12 - 15 мин.
На портокаловото желе:
1. В тенджера оставете всички продукти (без желатина) да къкрят, като разбърквате непрекъснато. Когато се получи кремообразна смес, свалете от огъня и добавете 3 г неовкусен желатин. Смесете всичко много добре. Насипете в правоъгълни формички и оставете в хладилника.
2. При поднасяне, украсете с портокалова кора, сварена в лек сироп.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ