Регистрация

Шоколадов вулкан

Шоколадов вулкан
Трудно   |   Порции 10   |   Видяна: 5145

Торта с шоколадов пълнеж от крема сиране и още по-шоколадова глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За долния блат:

  • 1 пакет предпочитан микс за кекс

За пълнежа:

  • 3 пакета обикновено крема сирене, размекнато
  • 1/4 ч. ч. захар
  • 1/2 ч. ч. кондензирано мляко
  • 3 големи яйца
  • 4 с. л. лека сметана
  • 1.5 с. л. брашно
  • 1 с. л. чист екстракт от ванилия
  • щипка сол
  • 1 ч. ч. бял шоколад, едро нарязан
  • 1 ч. ч. полу-сладък шоколад, едро нарязан
  • 1 ч. ч. едро нарязан шоколадов сладкиш, домашен или готов
  • 1/2 ч. ч. карамелизирано подсладено мляко

За шоколадовия крем:

  • 1 ч. ч. пълномаслена сметана
  • 2.5 ч. ч. полу-сладък шоколад

Начин на приготвяне:

На долния блат:

1. Загрейте предварително фурната на 160°С. Постелете с хартия за печене 23-сантиметрова форма. 

2. Смесете готовия микс за кекс според упътването. Когато го изсипете в тавичката, трябва да заеме около 1/4 от нея. Печете според указанията и оставете да изстине.

3. Когато се охлади, увийте външните страни и дъното на тавичката с алуминиево фолио, за да не попадне вода от водната баня.

На пълнежа:

1. С миксер разбийте размекнатото крема сирене и захарта на гладка смес. Прибавете кондензираното мляко и след това разбъркайте яйцата, сметаната, брашното, ванилията и щипка сол. Разбивайте около 4 до 5 мин. на най-бавната степен, като изстъргвате дъното от време на време.

2. Извадете 1/3 от това тесто и сложете белия шоколад и изсипете в чийзкейка. Смесете полу-сладките шоколади и парченцата кекс. Сложете половината тесто с парченцата кекс върху сместа с белия шоколад и изсипете карамелизираното подсладено мляко. 

3. Сложете оставащото половин тесто и оставащото карамелизирано подсладено мляко. Тавичката ще се препълни доста!

4. Сложете чийзкейка в дълбок съд за печене и сложете гореща вода за водната баня на 1/3 от формата за печене. Печете 45 мин. или в предварително загрята фурната на 160°С.

5. Оставете да се охлади във фурната и след това в хладилник за една нощ. Махнете от тавичката и поръсете с шоколадов крем. Можете да украсите с малини, боровинки или ягоди.

На шоколадовия крем: 

1. Сложете пълномаслената сметана на среден огън докато заври, изключете котлона и добавете полу-сладкия шоколад. Изчакайте 2 мин. и разбъркайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта