Регистрация

Шоколадов вулкан

Шоколадов вулкан
Трудно   |   Порции 10   |   Видяна: 6405

Торта с шоколадов пълнеж от крема сиране и още по-шоколадова глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За долния блат:

  • 1 пакет предпочитан микс за кекс

За пълнежа:

  • 3 пакета обикновено крема сирене, размекнато
  • 1/4 ч. ч. захар
  • 1/2 ч. ч. кондензирано мляко
  • 3 големи яйца
  • 4 с. л. лека сметана
  • 1.5 с. л. брашно
  • 1 с. л. чист екстракт от ванилия
  • щипка сол
  • 1 ч. ч. бял шоколад, едро нарязан
  • 1 ч. ч. полу-сладък шоколад, едро нарязан
  • 1 ч. ч. едро нарязан шоколадов сладкиш, домашен или готов
  • 1/2 ч. ч. карамелизирано подсладено мляко

За шоколадовия крем:

  • 1 ч. ч. пълномаслена сметана
  • 2.5 ч. ч. полу-сладък шоколад

Начин на приготвяне:

На долния блат:

1. Загрейте предварително фурната на 160°С. Постелете с хартия за печене 23-сантиметрова форма. 

2. Смесете готовия микс за кекс според упътването. Когато го изсипете в тавичката, трябва да заеме около 1/4 от нея. Печете според указанията и оставете да изстине.

3. Когато се охлади, увийте външните страни и дъното на тавичката с алуминиево фолио, за да не попадне вода от водната баня.

На пълнежа:

1. С миксер разбийте размекнатото крема сирене и захарта на гладка смес. Прибавете кондензираното мляко и след това разбъркайте яйцата, сметаната, брашното, ванилията и щипка сол. Разбивайте около 4 до 5 мин. на най-бавната степен, като изстъргвате дъното от време на време.

2. Извадете 1/3 от това тесто и сложете белия шоколад и изсипете в чийзкейка. Смесете полу-сладките шоколади и парченцата кекс. Сложете половината тесто с парченцата кекс върху сместа с белия шоколад и изсипете карамелизираното подсладено мляко. 

3. Сложете оставащото половин тесто и оставащото карамелизирано подсладено мляко. Тавичката ще се препълни доста!

4. Сложете чийзкейка в дълбок съд за печене и сложете гореща вода за водната баня на 1/3 от формата за печене. Печете 45 мин. или в предварително загрята фурната на 160°С.

5. Оставете да се охлади във фурната и след това в хладилник за една нощ. Махнете от тавичката и поръсете с шоколадов крем. Можете да украсите с малини, боровинки или ягоди.

На шоколадовия крем: 

1. Сложете пълномаслената сметана на среден огън докато заври, изключете котлона и добавете полу-сладкия шоколад. Изчакайте 2 мин. и разбъркайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. hell's kitchen
  2. 632
  3. мента
  4. mus
  5. Коледа
  6. 18
  7. Пак
  8. кураб
  9. 32

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта