Регистрация

Шоколадови трюфели с ядки

Шоколадови трюфели с ядки
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 4592

Трюфели с аромат на кафе.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г тъмен шоколад (поне 70% какао), натрошен или настърган
  • 250 мл пълномаслена сметана
  • 50 г неосолено масло, нарязано на кубчета и размекнато на стайна температура (но не разтопено)
  • 1/4 пълна ч.л. гранули разтворимо кафе
  • какао на прах за поръсване

По желание:

  • нарязани лешници или други ядки по избор
  • бренди, ром или друг алкохол по избор

Начин на приготвяне:

1. Сложете сметаната в тенджера и я оставете почти да заври.

2. Сложете шоколада и кафето в купа и бавно налейте горещата сметана в сместа. Разбърквайте внимателно докато целият шоколад се разтопи, след това оставете да се охлади за 2-3 мин.

3. Добавете кубчетата масло и продължете да разбърквате внимателно докато ганашът стане с консистенцията на майонеза и няма следи от маслото по повърхността.

4. Оставете да се охлади за поне 3 ч. в хладилника или най-добре за цяла нощ на хладно и проветриво място.

5. С охладени ръце оформете топчета с желаната големина и ги оваляйте в какао на прах.

6. Поднесете.

*Когато ги оваляте в какао на прах, трюфелите могат да се съхраняват до 2 дни. Ако искате да ги запазите за по-дълго, първо ги потопете в течен шоколад и след това в какао на прах.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. ги
  2. Ути
  3. милена
  4. ябълк
  5. пил
  6. диня
  7. са
  8. :
  9. о
  10. С ориз

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта