Регистрация

Домашна чурчхела с три вида ядки

Домашна чурчхела с три вида ядки
Лесно   |   Порции 10-15 конеца   |   Видяна: 3210

Чурчхела - кавказки сладкиш с нанизани ядки в сладка обвивка от сироп.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г орехи
  • 150 г бадеми
  • 150 г лешници
  • 800 мл сок от нар
  • 5 с.л. захар
  • 1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

1. Вземете си 10-15 конеца от по 50 см.

2. Почистените от черупките ядки започнете да нижете като предварително вденете конеца двойно в игла. Така от всеки конец ще ви остане чиста дължина за нанизване 25 см. Но засега. Направете си възел в края на конеца, а на 2 см. по-навътре направете втори възел. Така ще ви остане удобно ухо за окачване на сладкиша.

3. После идва най-трудоемката част - нанижете ядките с помощта на иглата върху конеца, като се стараете да са плътно една до друга. Колкото по-пресни ядки използвате, толкова по-малка част от тях ще ви се начупят при низане.

4. Когато сте готови с всичките ядки и конци, преминете към направата на сиропа като сместите брашното с 50 мл от сока от нар. Разбъркайте докато се получи гладка смес. Ако е нужно, добавете още сок.

5. Добавете още 50 мл сок от нар и сложете съда на котлона. Щом започне да се загрява, изсипете и останалия сок при непрестанно бъркане. Гответе на тих огън докато течността започне да се редуцира. Щом намалее с около 1/4, добавете и захарта. Разбъркайте и гответе още.

6. Потопете в още топлата течност нанизите от ядки и оставете за 10 минути.

7. Извадете и подредете да висят от ухото, което направихте в конеца, като внимавате, защото от тях може да покапе.

8. Десертът трябва да се суши, висейки на открито 2 дни. След това можете да смаете близките с уникален кавказки сладкиш.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 дни

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта