Регистрация

Шоколадови трюфели с ром

Шоколадови трюфели с ром
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2616

Изискани шоколадови бонбони.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г тъмен шоколад, нарязан
  • 1/3 ч.ч. гъста сметан
  • 40 мл тъмен ром
  • 100 г (1 ч.ч.) холандско какао на прах

Начин на приготвяне:

1. Сложете шоколада, сметаната и рома в тенджера с двойно дъно или в огнеупорна купа над съд с кипяща вода и ги разтопете, като разбърквате, до гладкост.

2. Прехвърлете ги в купа и оставете в хладилника за 2-3 ч. или се втвърди достатъчно, че да могат да се оформят топки.

3. Поръсете какаото въхру плитък съд и оформете 2 ч.л. от шоколадовата смес на топчица, с потопени в какао длани, след което оваляйте в съда с какаото, докато се покрият хубаво.

4. Може да оваляте в едро нарязани бадеми, вместо в какао.

5. Сложете готовите трюфели върху постлана с пергаментова хартия тавичка и оставете в хладилника за поне 1 ч преди сервиране.

*Може да съхранявате в херметически затворен съд до 1 седмица.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта