Регистрация

Шоколадови палачинки с ягоди и крем



Шоколадови палачинки с ягоди и крем
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1340

Какаови палачинки с крем сирене и плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 16.03.2018

Вкусни палачинки с шоколадов дъх, нежен крем, ухаещ на ванилия и апетитни парченца ягоди правят Лора и Стоян, за да дадат предложение за съботна закуска в леглото или просто за рецепта, с която да поглезите себе си и близките. Ромнатика и сладост лъхат от този десерт, който не е никак сложен за направа и е готов за по-малко от час работа в кухнята.

Първо се приготвя сместа за палачинките като се разбиват яйца, добавя се мляко и разтопено на водна баня масло и се бърка отново. В купа се смесват сухите съставки - брашно, щипка сол и какао на прах и се вкарват в тестото. На финала всичко се разбива със захар. В намазнен с масло тиган се пекат палачинки.

За плънката се разбива кем сирене с пудра захар и нарязани на малки кубчета ягоди. Добавя се лимонов сок, а част от кубчетата плодове се заделят за украса при сервиране. Палачинките се намазват с крема и се сгъват първо на половина, а после на четвъртинка. Така се получава апетитно триъгълниче, което се порсъва с пудра захар и кубчета плодове. Лесно и вкусно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта