Шоколадови палачинки с маскарпоне и плодове
Елегантни палачинки с шоколад в сладък и красив вариант.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. мляко
- 1 яйце
- 0,5 ч.ч. брашно
- 25 грама масло
- 2 с.л. захар
- 200 грама сирене маскарпоне
- плодове по избор (банан, ябълка, портокал, круша)
- плодов сироп или течен шоколад на вкус
- какао на прах по желание
Начин на приготвяне:
1. Смесете млякото, яйцето, брашното, захарта и шоколада. Можете да добавите и малко какао на прах или директно с него да замените шоколада. Разбийте хубаво тестото, за да се получи смес за палачинки без бучки. Не се притеснявайте, че е тъмна - това е целта.
2. Изпечете палачинките в тиган с незалепващо покритие като преди всяка разтапяте на дъното по малко масло, в което да се готви. Готовите палачинки подредете в чиния.
3. Разбийте сиренето маскарпоне до гладкост и намажете палачинките с него. След това подредете плодове по желание в тях или посипете със сироп.
4. Завийте палачинките и ги разрежете под наклон по ширина, за да се образуват палачинкови рулца.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ