Регистрация

Шоколадови гофрети с плодова глазура

Шоколадови гофрети с плодова глазура
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3245

Вкусна закуска или десерт с оригинална глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За гофретите:

  • 2 големи яйца с разделени жълтъци и белтъци
  • 2 супени лъжици пудра захар
  • 1 1/2 чаша мляко, още по-добре с разредено кокосово мляко
  • 1 чаша брашно
  • 2 супени лъжици какао
  • 2 чаени лъжички бакпулвер
  • 8 супени лъжици разтопено масло.

За глазурата:

  • 225 г полусладък шоколад
  • 1/2 чаша мляко
  • 1 чаша плодове, каквито и да е - бананите и ягодите са особени подходящи
  • кисело мляко
  • кокосови стърготини (по желание)
  • натрошени орехи (по желание)

Начин на приготвяне:

Гофрети:

1. Разбийте жълтъците с млякото в голяма купа. Добавете брашното, бакпулвера, какаото и маслото докато стане равномерна смес. 

2. В друга купа разбийте белтъците с миксер на висока степен докато се образуват върхове, след това добавете захарта, а след това продължете да разбивате докато станат твърди. Внимателно добавяйте по малко от белтъците в сместа. 

Глазурата:

1. Сложете шоколада в огнеупорна купичка, а нея поставете в друга, пълна с вряща вода. Варете докато шоколадът се разтопи, а след това свалете от огъня. 

2. В блендер разбийте плодовете и млякото, а след това смесете с разтопения шоколад. Ако е необходимо, отново загрейте глазурата. 

3. Загрейте гофретника и пригответе гофретите с готовата смес. Разделете ги на парчета и полейте по малко кисело мляко и глазура. Поръсете с кокосови стърготини и счукани американски орехи.

Бележки:
1. Използвайте обикновено кисело мляко, а не подсладено, така ще подсили вкуса на глазурата. 

2. Сместа за гофретите може да се приготви от предния ден, покрийте я и я дръжте на стайна температура. Глазурата може да се приготви до 3 дни по-рано и да се държи в хладилника. 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта