Регистрация

Шоколадова торта Мисисипи

Шоколадова торта Мисисипи
Средно   |   Порции 12   |   Видяна: 3046

Вкусна торта с какао и ванилов аромат.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими пордукти:

  • 2 ч. ч. захар
  • ½ ч. л. сол
  • 2 ч. ч. универсално брашно
  • 1 пакетче (120 г) масло
  • ½ ч. ч. растително масло
  • ½ ч. ч. какао
  • ¼ ч. ч. вода
  • 2 яйца
  • 1 ч. л. сода за хляб
  • ½ ч. ч. мътеница
  • 2 ч. л. ванилов екстракт
  • 1 пакетче меки бонбони

За глазурата:

  • 1 пакетче масло, на стайна температура
  • 3 с. л. какао
  • 6 с. л. прясно мляко
  • 1 пакет  (500 г)  пуда захар
  • 1 ч. ч. нарязани орехи
  • 1 ч. л. ванилов екстракт 

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 С. Намажете с мазнина и поръсете с брашно дъното на тавичка с размери 20х30 см.

2. Смесете захарта със солта и брашното в голяма купа.

3. Сложете маслото, олиото, какаото и водата в тенджерка и кипнете.

4. Прибавете какаовата смес към брашнената.

5. Разбийте яйцата със содата за хляб, мътеницата и ванилията.

6. Прибавете към шоколадовата смес и разбъркайте добре. Прехвърлете в тавичката.

7. Печете 30 минути.

8. Докато кексът се пече, пригответе глазурата като разтопите маслото, заедно с какаото и прясното мляко на слаб огън. Изчакайте сместа да кипне и я оттеглете от котлона.

9. Прибавете в тенджерката пудра захарта.

10. Постепенно прибавете и ядките и ванилията.

11. Извадете кекса от фурната и когато изстине малко, покрийте го с дребните бонбони.

12. Залейте отгоре с топлата глазура.

13. Охладете и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта