Регистрация

Шоколадова панакота

Шоколадова панакота
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 5750

Вкусно десертче с ванилов екстракт.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 чаши неподсладено бадемово мляко
  • 1/2 ч. л. ванилов екстракт
  • 4 с. л. агар-агар на прах (намира се в магазините за сладкарски продукти; можете да го замените с желатин)
  • 1/4 чаша какао на прах
  • 1/4 чаша кокосово масло
  • 1/4 чаша сироп от агаве (идеалният заместител на захарта, наричан още медена вода; продава се в магазините за диетично, диабетично и здравословно хранене)

Начин на приготвяне:


1. Накиснете в тенджерка агар агар в бадемовото мляко за 5 минути, за да омекне.

2. В средно голяма купа смесете какаото, кокосовото масло и сиропа от агаве. Разбъркайте, за да се смесят добре.

3. Кипнете бадемовото мляко, намалете котлона и оставете да къкри на слаб огън за 8 минути.

4. Добавете шоколадовия микс към бадемовото мляко. Бъркайте в продължение на 30 секунди и свалете от котлона.

5. Разсипете в 4 огнеупорни купички.

6. Сложете в хладилника за поне 2 часа преди да сервирате.

7. За да извадите панакотата от купичките, отделете крема от страните с тънък нож и сложете купичките в топла вода за 30 секунди (водата трябва да достига до средата на купичките). След това сложете чинийката върху купичката с панакота и обърнете.

8. Украсете десерта с нарязани бадеми и кокос.

 

Източник: pensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта