Регистрация

Шоколадова панакота с плодове

Шоколадова панакота с плодове
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1085

Желиран млечен крем с шоколад и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 240 мл мляко
  • 80 г пудра захар
  • 200 г млечен шоколад
  • 100 г бял шоколад
  • 2 ч.л. желатин
  • 480 мл течна животинска сметана
  • 2 ванилови есенции или 2 пакета ванилова захар
  • плодове за украса

Начин на приготвяне:

1. Желатина разбъркайте със студеното мляко.

2. Млечния шоколад начупете на кубчета.

3. Изсипете сметаната в тенджерка и добавете в нея захарта. Кипвайте и бъркайте докато се разтвори.

4. Махнете сметаната от огъня и изсипете млякото с желатина в нея. Разбъркайте хубаво и добавете и кубчетата млечен шоколад и ванилията. Разбъркайте докато шоколадът се разтопи.

5. Пресипете сместа в купички и ги приберете в хладилник за 3-4 часа.

6. Белия шоколад разтопете на микрвълнова фурна за 30 секунди или на водна баня.

7. Добре стегнатите сладкиши потопете до 2/3 на купичките във вряла вода за 30-40 секунди. След това обърнете в чиния.

8. Отгоре покапете с бял шоколад и украсете с плодове - малини, боровинки, ягоди или каквото друго харесвате.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта