Регистрация

Шницел с гъби и червено вино

Шницел с гъби и червено вино
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4290

Сочно панирано телешко с каберне.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 телешки котлета
  • 1 ч. ч. галета
  • 1/2 ч. ч. брашно
  • 1 яйце разбито с 1 с. л. вода
  • 1 ч. ч.  дръбни гъби, нарязани (не печурки)
  • 1/2 ч. ч. хубаво червено вино (по възможност каберне)
  • 1/2 ч. ч. телешки бульон
  • 1/2 ч. ч. пълномаслена сметана (можете да използвате и заквасена сметана)
  • 2 с. л. зехтин
  • масло
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Начукайте котлетите с чук за месо, така че да станат ½ см. дебели.

2. Топнете ги в брашното, след това в яйчената смес и накрая в галетата и ги оставете настрани.

3. Загрейте фурната на 200 С.

4. Загрейте тиган на средно силен котлон и сипете в него малко олио.

5. Когато олиото се загрее, сложете в него котлетите да се запържат от едната страна до златисто (около 4 минути), след което обърнете и от другата страна. Панировката трябва да образува хрупкава коричка.

6. Сложете готовите котлети във фурната, за да останат топли и ги овкусете със сол и черен пипер.

7. Излейте от тигана почти цялата мазнина от пърженето, запазете само 2 супени лъжици.

8. Засилете котлона на максимална степен.

9. Сложете гъбите с бучка масло и ги задушете докато омекнат.

10. Изключете котлона и прибавете виното.

11. Деглазирайте тигана и остържете парченцата месо от дъното.

12. Прибавете 1 с. л. брашно и разбъркайте.

13. Оставете соса да се оцвети.

14. Намалете котлона на средно силна степен.

15. Прибавете сметаната при постоянно бъркане.

16. Прибавете бульона при постоянно бъркане.

17. Засилете котлона и оставете соса да ври докато добие желаната гъстота.

18. Разпределете котлетите в чинии и гарнирайте със соса.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта