Регистрация

Шницел от пилешко с коричка от галета



Шницел от пилешко с коричка от галета
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 647

Панирано пилешко филе на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пърженото пилешко е класика, особено когато крехкото месо запази сочността си и не е прекомерно напоено с мазнина. За да се получи този ефект от канала Всегда Вкусно предлагат да превърнете пилешките гърди в шницели, които се готвят за броени минути. За половин час ще имате 4 порции, с които да нахраните семейството - вкусно топло и домашно направено ястие под зоркия ви контрол.

За целта си вземете 4 пилешки гърди. Всяка от тях разрежете на пеперуда - гледайте видеото по-горе, за да се убедите колко е бързо и лесно. След това начукайте, за да се изтъни и поръсете двустранно със сол и пипер. Оваляйте първо в разбито яйце, след това в галета и положете в малко количество сгорещена мазнина на умерен огън за 2 минути от страна. А докато първият пилешки шницел се готви, можете да направите следващия, за да не губите излишно време. Вадете върху салфетка или домакинска хартия. Ако пък искате да запазите максимална хрупкавост, полагайте след пърженето върху решетка.

А когато всичките порции са готови, сервирайте с резен лимон и свежи зеленчуци. Чаша бяло вино може да завърши кулинарната идилия. Списък с точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта