Регистрация

Шкембе на тиган с лук и чесън



Шкембе на тиган с лук и чесън
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2104

Пържено шкембе с чесън, джинджифил и пресен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 28.03.2017

В кухнята на Лора и Стоян се разкрива рецепта за вкусно щкембе, запържено в азиатски подправки и поднесено с пресен лук и кориандър. Първо се сварява телешкото стомахче, а можете дори да си купите сварено. Следва да се нареже на правоъгълничета и да изчака своя ред за тигана. А преди него в сгорещеното олио се хвърлят наситнени джинджифил и чесън и нарязан на дълго пресен лук. Щом се посготвят, се добавя и шкембето, за да хване апетитна хрупкава коричка.

Овкусяваме мезето за бира с лют пипер на люспи, една лъжичка захар, която да придаде карамелен вкус, малко соев сос, оризов оцет и сусамово олио. Вкусът става онази типична за китайската кухня симбиоза между сладко и солено, която по подразбиране си плаче и за люта нотка, за да се превърне в тържество за цялата уста. След краткото пържене, поднасяме късчетата шкембе със зеленчуци, гарнирани с пресен кориандър. Ако нямате, посегнете към магданоза - пак ще свърши работа. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта