Регистрация

Шишчета от пилешки сърца в марината

Шишчета от пилешки сърца в марината
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1679

Пилешки шишчета от сърца с чесън и соев сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г пилешки сърца
  • 600 мл вода
  • 80 мл соев сос
  • 1/2 ч.л. лют пипер
  • по 1 ч.л. черен и червен пипер
  • 1/2 ч.л. къри
  • 5 скилидки чесън
  • 1-2 с.л. пресен джинджифил - рендосан
  • 2 ч.л. мед
  • сокът на 1 лимон
  • 2 с.л. растителна мазнина

Начин на приготвяне:

1. Пилешките сърца почистете добре. Ако са ви ги продали с жилка накрая или останала кръв в тях - махнете я.

2. Изсипете почистените пилешки сърца в купа, залейте с вода и измийте хубаво. Отцедете водата.

3. Смесете соевия сос с рендосания джинджифил, намачкания на паста чесън, подправките и меда. Сипете лимонови сок и разбъркайте хубаво.

4. Залейете сърцата с тази марината и разбъркакайте добре. Увийте съда със сърцата със стреч фолио и приберете в хладилник за 2 часа.

5. Ако използвате дървени шишчета, накиснете ги във вода.

6. Нанижете сърчицата на шишчета - около 10 от малките ще ви стигнат. Сгорещете намазнен с 2 с.л. олио грил тиган на умерен огън.

7. Печете шишчетата 20 минути като периодично обръщате. Температурата не трябва да е много силна.

8. Сервирайте с подходящо вино или бира и зеленчуци за гранитура.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта