Скумрия с картофи, чушки и лук
Печена скумрия със зеленчуци и масло.
Необходими продукти:
- 2 скумрии по около 400 г всяка
 - сол и пипер
 - 40 г масло
 - 1 лимон
 - 1 глава лук
 - 1 морков
 - 1 червена и 1 зелена сладка чушка
 - 2 картофа
 - 4 с.л. олио
 
Начин на приготвяне:
1. Почистете скумрийте хубаво и отрежете с ножица перките и опашката. Ако имате "късмета" да не са изкормени, ще трябва да се справите и с това. Измийте много добре и подсушете със салфетка или домакинска хартия.
2. Направете 4 прореза през гърба на рибите. Обтрийте ги много добре вътрешно и външно със сол и пипер. Разпределете маслото в прорезите, като сложите и малко във вътрешността на коремите.
3. В купа нарежете на прачета лука, чушките, морковите и обелените картофи. Овкусете със сол и пипер и полейте с олиото. Разбъркайте.
4. Разпределете зеленчуците в тава, а отгоре положете рибите. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 35-40 минути.
5. След изваждане поднесете с резени лимон.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ