Регистрация

Чурос - пържени испански бухтички

Чурос - пържени испански бухтички
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 7941

Поничкообразен десерт от Иберийския полуостров.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 мл вода
  • ¼ ч.л. сол
  • 125 г обикновено брашно, пресято
  • 250 мл олио
  • пудра захар или канелена захар за поръсване

Начин на приготвяне

1. Сложете брашното в огнеупорен съд и оставете настрани.

2. Смесете вода и сол в тенджера за сос.

3. Оставете да заври.

4. Изсипете ги върху брашното.

5. Бъркайте, докато се получи гладко тесто, което се отделя от стените на съда.

6. С лъжица сложете тестото в пош с голям накрайник.

7. Шприцовайте в горещо олио.

8. Като вариация, можете да шприцовате чуросите върху намазнена и набрашнена хартия за печене.

9. Пържете в дълбока мазнина, докато станат златисто кафяви.

10. Отцедете върху хартиени кърпи.

11. Поръсете с пудра захар.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта