Регистрация

Чкмерули - пилешко в сметанов сос



Чкмерули - пилешко в сметанов сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1164

Грузинска рецепта за пилешко в сос от сметана с чесън и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пилето и сметаната винаги са вкусна кулинарна комбина, а когато тя бъде подправена с подобаващи овкусители, се получава много апетитно ястие. Такова е и грузинското чкмерули, което представлява пиле в сметанов сос с магданоз, кориандър, чесън, кимион, мента и риган. Нормално е да нямате грузинския микс от подправки, наречен хмели-сунели (Вижте как можете да си направите хмели-сунели вкъщи), но вместо него можете да използвате кимион и други билки, за да си спретнете ястието в максимално близък до оригиналния вкус.

Първо пилето се реже на парчета, овкусява се със сол и пипер и се запича двустранно на умерен огън до хващането на коричка в тиган с огнеупорна дръжка или в кръгла тава. Сметаната - добре е да е млечна, а не имитиращ продукт - се смесва с наситнени магданоз и кориандър (или още магданоз, ако нямате пресен кориандър) и чесън. Добавя се сол, пипер, кимион, сушена мента или сух риган и се разбърква. Залива се поруменялото месо в съда и се пъхва във фурна, загрята на 180 градуса. След половин час просто вадите и сервирате. Вкусно, топло и ароматно домашно ястие с пилешко. Как се прави - гледайте в клипа на Всегда Вкусно по-горе, а точните съставки и стъпки на готвене можете да видите ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта