Регистрация

Чипс от патладжани с мед и соев сос



Чипс от патладжани с мед и соев сос
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1470

Вегански сандвич с бекон от патладжани.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 27.09.2017

В рубриката "А как се прави" Лора и Стоян дават хитра кулинарна идея за вегани и привърженици на здравословното хранене като показват чипс без пържене, без картофи и без вредни мазнини. Това е хрупкаво мезе за бира, което се спретва от патладжани с карамелизирана солено-сладка коричка. Зеленчуците стават тънки и твърди и са изключително приятни за похапване пред телевизора, а защо не и като основа на сандвич без животински продукти.

Първо патладжаните се нарязват с кората на тънки плоскости по дължина. Следва да се осолят и да се оставят докато отделят горчивината си. Полсе се измиват под течаща вода и се подсушават с домакинска хартия. В купа се разбива глазурата за зеленчуците като се смесват светъл соев сос с намачкан чесън, пушен червен пипер, зехтин и мед. Подсушените патладжанени чипсчета се подреждат едно до друго без да се застъпват в тава, застлана с хартия и отгоре се мажат със сместа. Пекат се на нисък градус до потъмняване. После се вадят, обръщат, намазват отново с медения сос и се допичат докато хванат карамелена коричка със солен привкус и дъх на барбекю и чесън.

Ако не искате да спирате дотук, можете да си направите сос от намачкано авокадо със сол и чесън, да намажете с него филийки, да добавите горчица по желание, част от печените патладжани, които доста приличат на бекон, и да вкарате още зеленчуци като домат и айсберг. Ето как става вкусен постен сандвич.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта