Чили с кайма и тиква
Телешко чили с два вида боб, домати и тиквено пюре.
Необходими продукти:
- 1,5 кг телешка кайма
 - 600 г тиква
 - 450 г консервиран червен боб
 - 450 г консервиран бял боб
 - 800 г домати
 - 1 литър телешки бульон
 - 2 глави лук
 - 4 скилидки чесън
 - 2 сладки зелени чушки
 - 3-5 люти чушки (чили, халапеньо, поблано или други по избор)
 - 3 ч.л. кимион на прах
 - 2 ч.л. сол
 - 1 ч.л. черен пипер на прах
 - пресен кориандър
 
Начин на приготвяне:
1. Сварете тиквата и я намачкайте на пюре. Можете да използвате и готова печена тиква.
2. В голям съд изсипете каймата, солта, кимиона и пипера и оставете да се запържи на умерен огън в собствената си мазнина докато стане на трохи, а те хванат лека коричка.
3. Доматите обелете и нарежете на кубчета, лука наситнете, чесъна - намачкайте, лютите и зелените чушки нарежете на малки кубчета. Запазете и семките на лютите чушки. Боба отцедете от соса на консервите.
4. Добавете към каймата лука и чесъна и гответе докато лукът стане прозрачен.
5. Добавете доматите, чушките и боба. Гответе 10 минути, като периодично разбърквате.
6. Налейте бульона и тиквеното пюре, намалете огъня, захлупете с капак и оставете да къкри за 1 час, като проверявате да не започне да загаря.
7. След махане от котлона подправете с наситнен пресен кориандър, като си запазите и свежи листа за украса при сервиране.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ