Регистрация

Чили рачета със сос

Чили рачета със сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2721

Рачешка каша с пържени питки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 малки до средни рака
  • 1 скилидка чесън
  • няколко парчета джинджифил
  • 2 с.л. олио
  • 4 яйца, леко разбити
  • 1 пакет разтворима чили рачешка паста
  • 1 с.л. царевично нишесте, смесено с 1 с.л. вода
  • 4 малки питки, изпържени на маслена баня до златисто-кафяво
  • китайски магданоз за украса

Начин на приготвяне:

1. Почистете раците, нарежете ги и заделете.

2. Счукайте щипките с дръжката на ножа и извадете месото. Заделете.

3. Сгорещете олио в уока, запържете като разбърквате чесъна и джинджифила, докато усетите аромата.

4. Запържете рачешкото за няколко минути.

5. Изсипете сухата чили рачешка паста в уока и запържете, докато раците са почти напълно готови.

6. Налейте малко вода, след това малко по малко разбитите яйца.

7. Добавете царевичното нишесте, за да се сгъсти сосът и оставете да къкри за около 2 мин.

8. Украсете с магданоз и поднесете горещо, заедно с изпържените питки.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта