Чесново пилешко с бяло вино
     Средно   |   Порции 4
  |   Видяна: 3521
    
Пилешки гърди с мащерка и розмарин.
Необходими продукти:
- 4 бр. големи пилешки гърди, обезкостени
 - 1 с.л. зехтин
 - сол на вкус
 - 2 скилидки чесън
 - ½ ч.л. мащерка
 - ½ ч.л. розмарин
 - 30 г пресен магданоз, нарязан
 - 100 мл бяло вино
 
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 180°C.
2. Сгорещете олио и изпържете пилешкото на умерен огън до златисто-кафяво.
3. Прибавете сол на вкус.
4. Обелете скилидките чесън.
5. Сложете пилето в тавичка за печене и покрийте с чесъна.
6. Поръсете с подправките.
7. Полейте с виното и печете 1 час във фурната.
8. Поднесете горещо с ориз или паста.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 ч. 15 мин.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ