Регистрация

Чесново масло с препечена филийка

Чесново масло с препечена филийка
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 6316

Препечена филийка с чесново масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/4 чаша зехтин
  • 1/2 глава чесън, нарязана на ситно
  • 250 г меко масло
  • 2 с. л. нарязан пресен магданоз
  • 1 с. л. сух риган
  • 1/8 ч. л. смлян кимион
  • сол и черен пипер
  • хляб

Начин на приготвяне:

1. Нагрейте зехтина в тиган и запържете чесъна на средно слаб огън за 5 минути, но не позволявайте чесъна да придобие кафяв цвят. Оставете да изстине.

2. В купа разбийте с миксер маслото, зехтина и чесъна до получаване бяла и кремообразна смес.

3. Добавете магданоза, ригана и кимиона и разбъркайте. Поръсете със сол и черен пипер на вкус.

4. Намажете чесновото масло върху парче хляб.

5. Запечете в тостера и го опитайте!

 Забележки:

1. Използвайте висококачествено масло. Ако не ви харесва вкуса на дадено масло, то чесънът няма да го промени до степен да го харесате. Чесънът, разбира се, ще подобри вкуса му, но качественото масло е в основата на доброто чесново масло.

2. Да, моите препечени филийки са кръгли! Изглеждат добре, нали?

3. Искам да благодаря на сестра си Лили за тази рецепта.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта