Регистрация

Чеснови соленки с масло и копър

Чеснови соленки с масло и копър
Лесно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 1707

Тестени охлюви с лучена плънка и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г тесто за пица (готово от магазина, машината за месене или омесено от вас по ваша рецепта)
  • 1 малка бучка масло
  • 6 скилидки чесън
  • 1 връзка пресен копър
  • 4 стръка пресен лук
  • 1 стрък пресен чесън по желание
  • 1 жълтък или 1 яйце за намазване
  • едра сол за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Вземете си тавата за мъфини и намазнете всяка от формичките.

2. Измийте, отцедете и настинете лука, пресния чесън и копъра. Смесете ги.

3. Маслото разтопете и смесете с пресираните или намачкани скилидки чесън.

4. Премесете тестото. Разделете го на око на 12 сравнително еднакви топки.

5. Разточете на продълговат тънък блат една от тях, намажете вътрешността с чесновото масло, поръсете със зеленините и завийте на руло. Сложете в една от намаслените формички. Пуснете фурната да загрява на 200 градуса и докато се затопли, повторете упражнението с рулцата още 11 пъти.

6. Преди да пъхнете вкусните солени кексчета да се пекат, разбийте яйце или жълтък с малко вода и с четка намажете повърхността. Отгоре поръсете с едра сол.

7. Печете за 20-тина минути или докато соленките хванат апетитен загар.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта