Регистрация

Чеснови гърди с кленов сироп

Чеснови гърди с кленов сироп
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 638

Пилешко с кленов сироп, масло, чесън и соев сос на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 дебели и сочни пилешки гърди - около 800-900 г общо
  • сол и пипер
  • 30 г масло
  • 60 г брашно
  • 6 скилидки чесън
  • 90 мл кленов сироп
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 с.л. оцет
  • няколко стръка див лук или пресен лук

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди положете върху дъска или плот с гладката неизпъкнала страна надолу. След това направете по 4-5 диагонали прореза от ляво на дясно до средата на дебелината. После направете същите прорези от дясно на ляво. Така се получават големи ромбове по повърхността на месото.

2. Поръсете със сол и пипер двустранно.

3. Сложете маслото в голям тиган с незалепващо покритие и пуснете огъня на умерен. Маслото трябва да се разтопи и да се позагрее, но в никакъв случай да започва да прегрява и да цвърчи.

4. Докато го чакате да загрее, си сипете брашното в купичката. Овалвайте пилешкото, оттръсквайте от излишното брашно и полагайте в маслото първо с гладката страна надолу. Гответе 6 минути.

5. Нарежете на много ситно чесъна. Когато обърнете филетата добавете още 10 г масло и пуснете чесъна в него. След 3 минути сипете кленовия сироп, соевия сос и оцета. Оставете да се готви още 4 минути.

6. Обърнете отново и оставете да се готви 4 минути като периодично заливате със соса. След това обърнете пак от страната с нарезите нагоре, изключете котлона, полейте със соса и поръсете с наситнен див лук или пресен лук. Сервирайте.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта