Регистрация

Черна торта с кондензирано мляко

Черна торта с кондензирано мляко
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 2606

Бърза и лесна домашна торта с какао и маслен крем.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 консерва кондензирано мляко
  • 1 ч.л. сода, угасена в оцет
  • 6 с.л. какао на прах
  • 1 ч.ч. + 2 с.л. брашно
  • 2+1 яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 150 грама масло + малко за намазняване на тавата за печене

Начин на приготвяне:

1. Започнете с приготвянето на блата като смесите кондензираното мляко с брашното и две от яйцата.

2. Добавете гасената сода и 3 с.л. какао и замесете до хомогенизиране.

3. Разделете тестото на две равни части и ги изпечете по отделно в намаслена тавичка на 180 градуса. Ще отнеме около 10 минути.

4. Пригответе крема като смесите 1 яйце с 1 ч.ч. захар и 3 с.л. какао и 2 с.л. брашно.

5. Кипнете млякто и добавете в него маслото. Спрете котлона и изсипете и яйчената смес.

6. Сглобете тортата като сиропирате блатовете с крема и намажете целия сладкиш отгоре с крем.

7. По желание украсете със сметана и плодове. Охладете добре преди поднасяне.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 90 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта