Регистрация

Черешката на тортата - сезон 8, епизод 7, част 3



Черешката на тортата - сезон 8, епизод 7, част 3
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 5635

Дизайнерката Меги Каканашева носи магия и в кухнята, и в хола.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 7, сезон 8

Излъчен на 07.06.2017

Трета част

Готви Меги Каканашева

Звездната вечеря на Миглена Каканашева стартира като пълен погром още от пазаруването. С идеята, че напористата дизайнерка дори не е влизала в супермаркет и няма сол у дома си, се пренесохме в кухнята, където разбрахме, че и никога през живота си не е готвила. Единственото й кулинарно постижение са сандвичи, но са останали назад в миналото като сложен и ненаучен урок. Въпреки липсата на опит, носителката на златна игла се бе постарала да изнамери от интернет страхотни рецепти и идеи за ястия, които гостите не са и опитвали. Така домакинята загуби ценни часове в пазаруване и дупечене на щраусови яйца с бормашина. А компанията повися под терасата повече от час.

Последва инвазия и общо готвене, за да може все пак да се седне на трапезата. И тук се появи късметът на начинаещия - салатата стана доста вкусна. Основното зашемети, а десертът излезе изумителен. Ордьовърът спечели още един кулинарен плюс. И хаосът на вечерта премина плавно във всемир и удоволствие, докато не се появи изненадата. Тя изправи гостите на на нокти и зарадва всички. Вижте с какво Мегс спечели сърцата на черешковците и какви оценки получи за голямото чакане и празната маса, на която ги посрещна. А ето и какво си хапнаха:

Свежа салата от пресни листа със семена нар и ядки.

Ордьовър от гъши дроб и сирене на пастет, поднесен със сладко от боровинки и пресни ягоди.

Основно от печено еленско месо с пюре от целина и цели бейби морковчета, поднесено в черупки от яйца на щраус, залято със сос от дивечово месо и сервирано в компанията на ядливи цветя.

За десерт - неуспешен отпи за шоколадови кошнички, които преминаха в особено вървежно брауни с карамелена коричка, шоколад и плодов нюанс. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 4 часа
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта