Регистрация

Черешката на тортата - сезон 8, епизод 20, част 1



Черешката на тортата - сезон 8, епизод 20, част 1
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2971

Актрисата Саня Борисова оставя гостите си без мръвка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 20, сезон 8

Излъчен на 26.06.2017

Първа част

Готви Саня Борисова

Тази седмица в Черешката звездите не просто са огладнели, а направо са освирепели. Но ще нахраним обилно всички, ще ядем десерти с чесън, таратор с моркови... или пък таратор с яйца, ще се поднасят пататници и гювечи, ще се изненадваме приятно и ще си прекараме невероятно. Ще готвим с актрисата, която спечели кастингите и за филмите, и за сърцето на режисьора Ники Илиев - Саня Борисова; актрисата от един куп велики български филми, снахата на великия Радичков - Мария Статулова; кулинарната рецидивистка, ветеранката от Черешката на тортата - Катето Евро; всички депутати са ни черни, този обаче ни е жълт - народният представител от НДСВ Владимир Дончев и предприемачът, който работи хобитата си, адвокатът на пчелите, кошерът с идеи - Трифон Михайлов. И разбира се, и тази седмица всички ще готвят под зоркото око на върлият враг на сьомгата - Шеф Иван Манчев.

В сезон 8 на Черешката на тортата всяка седмица Шеф Манчев дава тема, с която трябва да се съобразят участниците. След като изпълнихме мисия "Предай нататък", вещият кулинар заложи на "Изберете българското" в готвенето на петорката. А задачата е с надежда да видим как известни български звезди ще поднесат традиционни български ястия, сготвени с вкус, визия и традиция.

В първия ден от седмицата на българските ястия главната роля играе Саня Борисова. Тя споделя, че от две години е вегетарианка и много държи на здравословното хранене, затова с леко пренебрегване на задачата готви храни, които за повечето й гости ще се окажат предястие или ордьовърчета. Все пак нетрадиционни продукти и идеи не липсват - а ето ги и тях.

1. Салата от розови домати с босилек и козе сирене, поднесена с дресинг от мед, горчица, балсамико и зехтин.

2. Печени картофи на ребра с плънка от сирене, пармезан и масло. Саня явно не знае, че тази рецепта се казва "картофи по шведски".

3. Пълнени червени сухи чушки с червен боб.

4. Лозови сарми с плънка от черна леща, ориз, куркума и доматен сос.

5. Вегански десерт - мус от рожков с мед и авокадо, поднесен с постни бонбони от фурми, кашу и кокос.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта