Регистрация

Черешката на тортата - сезон 8, епизод 17, част 1



Черешката на тортата - сезон 8, епизод 17, част 1
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 2160

Денди готви френска кухня с българска активна помощ.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 17, сезон 8

Излъчен на 21.06.2017

Първа част

Готви Денди

Тази седмица в Черешката на тортата ще се насладим на петзвездна кулинария, природни таланти, много смях и изисканост. Под светлините на абсорбатора влизат естественият бюст, който откърми попфолка - Сашка Васева; най-видният представител на несъществуващата БГ аристокрация - Денди, моделът, който стана водеща, за да пропише книги - Константина Живова; рапърът, кръстен на четвъртата буква от английската азбука - Радомир Юнаков - Дий и писателката с музикални способности, пощенската кутия за таланти - Гергана Турийска. А всичко ще се случва под погледа на кралската скарида на шоуто - Шеф Иван Манчев.

В сезон 8 от Черешката на тортата всяка седмица е тематична, като Шеф Манчев задава основа, с която трябва да бъде съобразено поне едно ястие. И след като вече имахме седмица на "Ястия за любим човек", "Храна-спомен от любимо пътуване" и "Афродизиаци", дойде ред и на по-сложната задача - "Предай нататък". С нея Шеф Манчев предизвиква всеки от участниците да си избере продукт, сервиран в предходната вечеря и с него да сготви нещо по-добро. Така зрителите ще се радват хем на приемственост, хем на състезание.

Тази вечер в Черешката на тортата ще говорим на немски, ще готвим на френски и ще се оплюваме на български, защото на кулинарната сцена излиза аристократът-сребролюбец - Денди. Въпреки високопарните изказвания и умелото боравене с френски изрази, традиционно за следосвобожденската франкофонщина в България, Денди се оказа недобронадежден войн в кухнята на изискан ресторант, където готвачът Ангел свърши зад кадър цялата работа, предвидена за домакина. Той пък от своя страна не се поколеба да накара гостите да изкачват 13 етажа пеша и да украси масата със семейни снимки, за да пренесе домашната атмосфера в заведението. За тема на приемственост си избра ягодите, които просто разполови в следястието, обявено уж за негов десерт. А ето и какво сготви Ангел от името на Денди:

1. Терин фоа гра или гъши пастет, изпечен в терин и поднесен с препечени филийки и сладко от боровинки.

2. Бульон консоме за участие в ястията.

3. За основно телешки стек със сос от порто и гарнитура от аспержи в масло.

4. За десерт едно традиционно следястие - луксозни сирена с плодове и зеленчуци.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта