Регистрация

Черешката на тортата - сезон 8, епизод 17, част 3



Черешката на тортата - сезон 8, епизод 17, част 3
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 1248

Денди получава оценки за вечеря, която не е сготвил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 17, сезон 8

Излъчен на 21.06.2017

Трета част

Готви Денди

В изминалите две вечери от седмицата на петорката със задача "Предай нататък" Денди все намираше кусури на домакините и бе особено обран в оценяването. За сервирането на сладолед след риба той лиши домакинята от цели 8 точки, но ето че дойде и неговия ред. Жалка бе идеята му да повери цялото готвене в ръцете на професионален кулинар, който спретна стегнато и изключително вкусно меню. Жалко бе да коментира, че гостите му лицемерничат, извисявайки словестно вкусовите качества на храната, без да им признае, че в нейната направа почти не е взел участие.

Не бе джентълменско да позволява и на домашния си любимец Хининус да души в обувките на вечерящите, както и да заравя храна в дрехите на една от гостенките. Денди посрещна черешковците в ресторант, като ги принуди да изкачват десетки етажи пеша, а след това, зает от себе си, не им даде и шанс да разкажат за премеждието. Вместо десерт им сервира типично следястие, а когато отегчената компания попита каква е изненадата за вечерта, Денди отговори, че неговото присъствие е очакваният сюрприз. На изпороводяк обвини черешковците, че не са се забавлявали, въпреки че не бе направил нищо особено за доброто настроение. Сега дойде ред на гилотината. Гледайте какви оценки получи Денди за високопарното и лицемерно домакинстване. А ето и какво сервира на масата от свое име и почти без своя намеса:

1. Консоме или сос за месо, направен от телешки бульон. Обяви го за супа, за да гледа "невежеството" на компанията.

2. Терин фоа гра или пастет от гъши дроб в терин, поднесн като предястие в компанията на препечени филийки и слдко от боровинки.

3. Телешки стек с консоме, залят със сос от порто и сервиран с аспержи, задушени в маслен сос.

4. Следястие, което трябваше да бъде десерт - чиния с парчета сирене и чиния с плодове.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта