Регистрация

Черешката на тортата - сезон 7, епизод 8, част 2



Черешката на тортата - сезон 7, епизод 8, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1686

Лияна гъчка гости на маса в дискотека.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 8, сезон 7

Излъчен на 01.02.2017 от 20:00 часа

Готви Лияна

Втора част

Тази седмица в голямото готвене и още по-голямото ядене се забъркват момчето, което удари шестицата с шестата по красота – Стефан Манов, познат като Тачо на Жени Калканджиева; момичето, което с глас си спечели слава – Деси Слава; съпругата на журналиста Димитър Цонев – Мариана Цонева; тялото на попфолка – дългокраката и дългокоса Лияна и единственият участник в Big Brother, който никога не е предлаган за изгонване – Ники Кънчев. А и тази седмица, разбира се, всичко ще ври и кипи под погледа на най-врелия и кипелия – Шеф Иван Манчев.

Вечерята, организирана от Лияна започва с разочарование за гостите - те не са поканени в дома й, а в заведението на Коцето, което е дискотека. Масата е подходяща за танцуване върху й, но не и да свърши работа като елегантна софра. Черешковците са наредени като изпитна комисия и самите те признават, че се чувстват като жури в леко тясната обстановка. Вкусната храна обаче елиминира първоначалния дискомфорт и компанията се отпуска въпреки липсата на особено пространство.

За второ съжаление на гостите Лияна отказва да пее, но имитира мъжки гласове изключително добре. След това разказва и пикантни истории от детството си. Непросветените разбират, че фолкпевецът Коцето и неговата колежка Лияна са братовчеди. Разбира се - изненадата на вечерта е появата на Коцето, който изпълнява уникален дует с Деси Слава. А тя от своя страна е още по-стресната от изненадата, защото признава, че не е очаквала именно на нея да се наложи да пее на вечеря, организирана от друг. Ето и какво се смести на тясната трапеза:

1. Гризини, увити в бекон.

2. Хрупкава салата панцанела с разполовени чери домати, ленти пресен босилек и пържени крутони.

3. Полента с масло и пармезан.

4. Италианско особуко - запечатан телешки джолан в мазнина, къкрил в компанията на бяло вино, доматен сос, зеленчуци и много подправки.

5. Крем сабайоне - разбити жълтъци със захар и ликьор върху цели малини.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта